تحقیق شرایط تقلید و خصوصیات مرجع تقلید

تحقیق شرایط تقلید و خصوصیات مرجع تقلید تحقیق شرایط تقلید و خصوصیات مرجع تقلید

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 30 KB

تعداد صفحات : 26

بازدیدها : 160

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

تحقیق شرایط تقلید و خصوصیات مرجع تقلید

تقلید یعنی چه و فلسفه آن چیست ؟
همان طور که عقلا در اکثر مسائل روزمرّه از متخصّصان پیروى مى کنند، در مسائل دینى نیز اگر متخصّص نیستند، باید به متخصّص (مرجع تقلید) مراجعه کنند. این مراجعه را «تقلید» مى گویند .پس تقلید از فقها نه تنها خلاف عقل نیست ، بلکه از باب رجوع غیر متخصص به متخصص مى باشد که حکم عقلى است. اگر کسى که باید تقلید کند، تقلید نکند واعمالى را انجام دهد مانند بیمارى است که خودسر دارو مصرف کند. چه بسا عوض این که بهبودى حاصل شود بیمارى اش افزون شود. پس تقلید در احکام شرعی رجوع به متخصص و اهل خبره است; یعنی، همانگونه که همه عقلای عالم در هر رشته و صنعت و علمی به نزد متخصص و اهل خبره آن رشته می روند ، برای آشنایی از احکام دین و حلال و حرام و واجب و مستحب وظیفه دارید به متخصص آن; یعنی، عالمی که عمری را در فهمیدن این احکام از قران و روایات زحمت کشیده رجوع می کنند .
...
الاعلم فالاعلم
این دو واژه، اسم تفضیل از ماده علم است و بیشترین کاربرد این اصطلاح در جایى است که مرجع تقلید در مسئله اى احتیاط واجب کرده است و مقصود آن است که مقلد مى تواند به فتواى مجتهد دیگرى -که علمش از مرجع خودش کمتر و از مراجع دیگر بیشتر باشد - عمل کند و اگر مرجع دوم نیز در همان مسئله قائل به احتیاط واجب بود، باز مى تواند به مرجع سومى -که علمش از مرجع دوم کمتر و از مراجع دیگر بیشتر باشد - رجوع کند و... . اهل خبره
اهل خبره، عالمانى اند که قدرت تشخیص مقام علمى و استعداد و صلاحیت مرجع تقلید را دارند که آن را با شرکت در درس هاى خارج فقه و اصول او و یا با مطالعه و بررسى کتاب هاى علمى وى، احراز مى کنند.
...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید