دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 98 KB
تعداد صفحات : 60
بازدیدها : 429
برچسبها : حافظه انواع حافظه مبانی نظری
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه پژوهش حافظه و انواع آن - فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع پایانی انگلیسی و فارسی و منبع نویسی درون متنی به شیوه APA
بخشهایی از متن مبانی نظری
یکی از حوزه های بانفوذ و مورد علاقه ی محققان در روانشناسی شناختی مطالعات مربوط به حافظه است. اصطلاح حافظه مفهومی کلی دارد و به آن گروه از جریانات روانی که فرد را به ذخیره کردن تجارب و ادراکات و یادآوری مجدد آن ها قادر می سازد، اطلاق می شود. حافظه روندی است که به وسیله ی آن اطلاعات کدگذاری، ذخیره، و بعدا یادآوری می شود.
در واقع بدون در اختیار داشتن حافظه و مهارت های آن زندگی با سرعت فزاینده ای از هم می پاشید و زیر بنای تمام تفکرات و ایده ها و اساس آن چیزی است که یاد گرفته ایم.
قدیمی ترین تعریف از حافظه به دیدگاه افلاطون بر می گردد. وی حافظه را به قفس پرندگان تشبیه کرد: ورود پرنده ی جدید به قفس مانند ورود اطلاعات جدید به حافظه است و گرفتن یک پرنده از قفس به مثابه به یادآوردن اطلاعات جدید از حافظه است.
اول آن که پرنده ی مورد نظر از همان ابتدا در قفس جای نگرفته باشد، یعنی هیچ گونه بازنمایی از حادثه (ماده ی یادگیری) مورد نظر در حافظه موجود نباشد. در این صورت ناتوانی یادآوری به عدم یادگیری اولیه مربوط می شود. ...
با توجه به انواع اطلاعات و انواع حافظه، بازیابی نیز به شیوه های گوناگونی صورت می گیرد. گاهی بازیابی آشکار و گاهی نا آشکار است. در بازیابی آشکار فرد از به خاطر آوردن اطلاعات کاملا آگاه بوده و تلاش زیادی دارد که اطلاعات ذخیره شده را فرا بخواند ولی در بازیابی نا آشکار فرد بدون اراده و تلاش اطلاعات ذخیره شده را به خاطر می آورد. یکی از عوامل موثر بازیابی اثر بافت نام دارد. یعنی بازیابی وقتی موفقیت بیشتری دارد که بافت زمان رمزگردانی با بافت زمان بازیابی یکسان باشد، مهم ترین دلیل قدرت به خاطر آوری بهتر اثر بافت است. عامل دیگری که بر قدرت بازیابی تأثیر دارد اثر خلق است. یعنی هر فردی در زمان رمزگردانی ویژگی های عاطفی خاصی دارد که هرچه این ویژگی ها در زمان رمزگردانی و بازیابی مشابهت بیشتری داشته باشد، امکان بازیابی بهتری وجود دارد.
فهرست مطالب
ماهیت حافظه ی انسان
دیدگاه ساختاری حافظه
حافظه ی حسی
مراحل پردازش اولیه ی اطلاعات بینایی
حافظه ی کوتاه مدت
حافظه ی فعال
حافظه ی دراز مدت
طبقه بندی حافظه بر اساس نوع اطلاعات در حافظه ی بلند مدت
فرا حافظه
دیدگاه پردازش اطلاعات
مرحله ی یادگیری
مرحله ی ذخیره سازی یا نگهداری
مرحله ی بازیابی
آزمون های سنجش حافظه ی دیداری
آزمون بینایی بنتون
آزمون بینایی کیم کاراد
آزمون تصاویر درهم ری استریه
مقیاس حافظه ی وکسلر
آزمون یادگیری جفت ارتباط
بررسی تحقیقات انجام شده
منابع
خرید و دانلود آنی فایل