پایان نامه روانشناسی میزان استرس و رابطه آن با سلامت روانی دانشجویان

پایان نامه روانشناسی میزان استرس و رابطه آن با سلامت روانی دانشجویان پایان نامه روانشناسی میزان استرس و رابطه آن با سلامت روانی دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 153 KB

تعداد صفحات : 137

بازدیدها : 711

برچسبها : پایان نامه استرس سلامت روان

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی بررسی میزان استرس و رابطه آن با سلامت روانی در بین دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل سال تحصیلی 91 و 92

پایان نامه جهت دریافت کارشناسی روانشناسی بالینی با عنوان بررسی میزان استرس و رابطه آن با سلامت روانی در بین دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل سال تحصیلی 91 و 92

اهمیت و ضرورت پژوهش

ضرورت این تحقیق در راستای بررسی میزان تحمل استرس بین دانشجویان رشته روانشناسی صورت گرفته و می تواند اطلاعات مفیدی را در حیطه تصمیم گیری های متعدد در دانشگاه فراهم سازد که این عمل از طریق انجام تحقیقات منظم و شناسایی میزان استرس دانشجویان امکان پذیر است در واقع می خواهیم بدانیم که در سطوح مختلف بررسی کنیم و راهکارهای مفیدی که باعث کاهش دادن این استرس ها می شود ارائه دهیم .

عواملی که اهمیت این پژوهش را نشان می دهد این است که محیط دانشگاه محیطی استرس زا است و بسیاری از دانشجویان دچار استرس می شوند مثلا زمانی که مشغول دادن امتحان پر استرس هستند پرسش را بد می فهمند یا موضوعی را شب قبل از امتحان به خوبی مطالعه کردند را به یاد نمی اورند، بسیار سخت است که فکر کنیم پاسخ پرسشی را می دانیم و احتمالا پس از پایان امتحان آن را به یاد می اوریم. لذا استرس باعث کاهش در عملکرد دانشجویان شده و موجب می شود سلامت روان آنها به خطر بیافتد. برای همین بدنبال این هستیم تا این عوامل استرس زا شناسایی و راهکارهای مقابله با آنها را بررسی کنیم.

هدف کلی تحقیق حاضر تعیین میزان تحمل استرس و سلامت روانی در دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل می باشد.

فرضیه های پژوهش

1-بین تحمل استرس و سلامت روانی رابطه وجود دارد. 2-بین سلامت روانی و جنسیت رابطه وجود دارد. 3-بین استرس و جنسیت رابطه وجود دارد. 4-بین سلامت روانی و سن رابطه وجود دارد. 5-بین استرس و سن رابطه وجود دارد.

مقابله با استرس از نظر دیدگاه روانشناسی

انسان به ندرت تسلیم استرس می شود. بلکه سعی می کند با آن مقابله کند. رفتار مقابله ای به معنای کوشش برای کنترل فشارهایی که بیش از اندازه و توانایی فرد می باشد است. منظور از مقابله رفتاری است که مردم در مقابل آسیب پذیری روانی که توسط تجربیات سخت و مشکل آفرین اجتماعی ایجاد می شوند از خود بروز می دهند. رفتاری که به طور چشمگیری از میزان فشارهایی که اجتماعات به افراد خود وارد می آورند می کاهد.

مقابله از نظر فولکمن و لازاروس عبارت است از (تلاشهاش شناختی و رفتاری فرد به منظور غلبه بر تنش روانی تحمل کردن، کاهش دادن یا به حداقل رساندن آن است) لازاروس و فولکمن در ارتباط با رفتار مقابله ای 2 مورد را مهم دانسته اند:

یکی ارزیابی شناختی و دیگری منابع مقابله ای و معتقدند که ارزیابی شناختی به تجارب گذشته و منابع مقابله ای افراد بستگی دارد آنها در ادامه اظهار داشتند که منابع را می توان به 5 دسته تقسیم کرد:

1-شبکه روابط اجتماعی : هر چه افراد در روابط اجتماعی خویشتن منسجم تر و صمیمی تر باشند مقابله موفقتری خواهد داشت.

2-مهارتهای حل مشکل : آنها معتقدند که افراد با تمایل به مقابله متمرکز بر موقعیت در تسلط بر مشکلات موفقتر می باشند.

3-اعتقادات خانوادگی و فردی : اکثر محققین معتقدند یکی از عواملی که تاثیر استرس را به حداقل می رساند اعتقادات مذهبی و دینی است.

4-منابع مالی : خانواده هایی با وضعیت اجتماعی اقتصادی مناسب در برابر استرس بهتر عمل می کنند تا خانواده هایی که در شرایط نا مناسبی از نظر اجتماعی اقتصادی بسر می برند.

5-سلامتی، انرژی، ویژگی های اخلاقی و شخصیتی

سلامت روانی در دوره های مختلف زندگی

بیماری روانی یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف ناسازگاری با محیط به کار می رود. به طوری که برای خود شخص ناسازگار و برای دیگران مشکلات و مضراتی ایجاد می کند. پیچیدگی روز افزون زندگی، بیش تر مردم را در هر مرحله از زندگی با یک عده مشکلات و ناساگاری ها مواجه ساخته که اگر به موقع از آن ها پیشگیری نشود و امکانات و خدمات بهداشت روانی تأمین نگردد مشکلات روانی و عاطفی و بیماری های جسمی شیوع پیدا می کند. در نتیجه عوامل محیطی یا فشار زندگی در هر مرحله ای در پیدایش ناسازگاری ها و اختلالات روانی بسیار مهم هستند زیرا وقتی زندگی بسیار پیچیده شود و افراد نتوانند خود را با مراحل زندگی وفق دهند و نتواند تعارض ها و فشارهای وارده بر خود را حل کند در نتیجه به ناسازگاری ها یا بیماری ها یا بیماری های روانی مبتلا می شوند.

فهرست مطالب پایان نامه

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

هدف کلی

فرضیه های پژوهش

تعاریف نظری

تعاریف عملیاتی

مقدمه

مفهوم استرس

استرس به عنوان پاسخ درونی

مقابله با استرس

انواع روشهای مقابله

شیوه های مقابله

تغییر در تفکر

رژیم غذایی

ورزش و تمرینات منظم روزانه

اوقات فراقت و تفریح

سیستم حمایتی

شوخی

انحراف ذهن

بیانات شخصی خود آفرین

روشهای کنار آمدن با استرس

روش مستقیم

کنار آمدن دفاعی

ادبیات نظری

راههای مقابله با استرس از دیدگاه پزشکی

دیدگاه روانشناسی

شخصیت نوع اول

دومین نوع شخصیت

سومین نوع شخصیت

مقابله با استرس از نظر دیدگاه روانشناسی

انواع روشهای مقابله

سلامت روانی چیست؟

نکات مشترک بین بهداشت روان و جسم

دیدگاه های مختلف در مورد سلامت روان

تاریخچه ی سلامت روان

معیارهای سلامت روان

هدف بهداشت روان

پیشگیری از بیماری های روانی

انواع پیشگیری

اصول سلامت روان

سلامت روانی در دوره های مختلف زندگی

سلامت روانی در دوران قبل از تولد و زمان تولد

بهداشت روانی در دوران شیرخوارگی و کودکی

بهداشت روانی دوران بلوغ( نوجوانی)

سلامت روانی در دورن بزرگسالی

سلامت روان در دوره سالمندی

رابطه سلامت جسمی با سلامت روانی

علامت شناسی در بیماری های روانی

مذهب و سلامت روان

ایمان و استرس

قرآن کریم و بهداشت روانی

نقش اجتماع در بهداشت روان

پیشینه تحقیق

تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

تحقیقات انجام شده در داخل کشور

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه پژوهش

ابزار پژوهش

چگونگی جمع آوری اطلاعات

تجزیه و تحلیل داده ها

بخش اول : آمار توصیفی

بخش دوم آمار استنباطی

نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید